Novi publikaciji CTT o prenosu tehnologij

Na Centru za prenos tehnologij in inovacij (CTT) na Institutu ”Jožef Stefan” smo pred kratkim izdali novi publikaciji:

1. Modrosti iz inovacijskega podpornega okolja v javnih raziskovalnih organizacijah za upravljavce inovacijskega sistema
Pisarne za prenos tehnologij predstavljajo stično točko med raziskovalnimi organizacijami in gospodarstvom in v pričujoči publikaciji se lahko seznanite s številnimi temami, ki so pomembne za celostno delovanje samega sistema prenosa tehnologij: intelektualna lastnina z edinstveno vlogo sort in nagrajevanjem raziskovalcev pri programski opremi, pomen odcepljenih podjetij in Proof of concept sklad kot nujni finančni instrument, poslovne skrivnosti in informacije javnega značaja ipd.

2. Technology Transfer Manual for the Slovenian economy and Slovenian science

Izvirnik je pred leti izšel v slovenskem jeziku, tokrat pa je prvič na voljo v angleškem jeziku. Obravnavane so temeljne teme intelektualne lastnine s poglobljenimi prispevki o povezanosti patentov z uspešnostjo na trgu, ocene stroškov patentnih prijav in ”večne krize” patentnega sistema, vključno s praktičnimi nasveti o upravljanju pravic intelektualne lastnine. Prikazana je celostna podpora raziskovalcem Instituta ”Jožef Stefan” z različnimi vrstami in področji podpore, vključen pa je tudi predlog Proof of Concept sklada.

Vljudno vabljeni k ogledu obeh novih publikacij, ki sta tesno povezani z vsakodnevnim raziskovalnim delom tako raziskovalcev kot tudi podjetij. Dostopni sta na CTT strani s Publikacijami v slovenskem in angleškem jeziku.