How to take academic software to market

14th July 2021 | 9:00 – 13:00 CET

Gavin Smith, Independent Consultant, UK

In this masterclass we will discuss software basics, focus on due-diligence and where IP lies in software, we will address open-source concepts and licenses. Join this masterclass to take a look at open-source projects and analyse examples of software taken from academic research to market.

Register Here

Twitter LinkedIn Website

Copyright © 2021 ASTP, All rights reserved.

Mailing address: Stationsweg 28A, 2312 AV Leiden

Digitalizacija zdravstva na dogodku Swiss Medtech Day 2021 z (virtualnimi) dvostranskimi srečanji 8. 9. 2021, Švica in svetovni splet

IME DOGODKA: Swiss Medtech Day 2021

ORGANIZATOR: Swiss Medtech

TERMIN: 8. september 2021

LOKACIJA: Kursual Bern in svetovni splet

OPIS: Osrednja tema Swiss Medtech Day 2021 bodo odvijajoči se procesi digitalizacije v zdravstvenem sektorju in z njim povezanimi tehnologijami. Številne rešitve na eni strani povečujejo kakovost zdravljenja in znižujejo stroške, medtem ko na drugi strani zahtevajo koordiniran pristop različnih gospodarskih dejavnosti (elektronika, senzorji, programska oprema, podatkovna analitika ipd.).

Osrednji del dogodka s t.i. Deep Dive Sessions bo namenjen uporabi digitalnih orodij pri zdravljenju, načinom za uspešno uvedbo digitalnih rešitev v prakso, opredelitvi koristi digitalnih rešitev v sam zdravstveni sistem in za posamezne deležnike (pacienti, bolnišnice) ter o vplivu digitalizacije bolnišnic na zaposlene in paciente.

Dodatno bo podrobneje predstavljena Finska kot zgleden primer sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem pri inoviranju in digitalizaciji zdravstvenega sektorja, kar jo uvršča med najpomembnejše akterje na tem področju na svetovni ravni.

Za navezovanje stikov in partnerstev bodo organizirana dvostranska srečanja v trajanju 15 minut na posamezen sestanek in bodo potekala na kraju dogodka (Švica). Poleg teh srečanj bodo med 9. in 15. septembrom potekala naknadna virtualna dvostranska srečanja.

REGISTRACIJA: Prijava na dogodek je na voljo do 6. septembra 2021 preko prijavnega formularja. Cena za udeležbo na virtualnih dvostranskih srečanjih je 70 CHF.

DODATNE INFORMACIJE: Podrobnejše informacije o programu dogodka, predavateljih in srečanjih so dostopne na spletni strani dogodka, kjer so navedene tudi cene vstopnic in razstavnega prostora.

Evropski dogodek za povezovanje vseh akterjev za boj proti koronavirusu 12.-13. 7. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: European Matchmaking Event – Development and production of COVID-19 therapeutics

ORGANIZATOR: Evropska komisija, European Cluster Collaboration Platform, Council of European BioRegions, European Clusters Alliance

TERMIN: 12.-13. julij 2021

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: V prizadevanjih Evropske komisije pri zagotavljanju lastnih možnosti proizvodnje cepiv in sredstev za boj proti koronavirusu, bo organiziran dvodnevni dogodek za povezovanje vseh akterjev, ki lahko s svojimi aktivnostmi pripomorejo k doseganju omenjenega cilja.

V uvodnem delu bosta udeleženca nagovorila Thierry Breton in Stella Kyriakides iz Evropske komisije. Sledili bodo strokovni seminar o obravnavani temi in dvostranska srečanja.

Z udeležbo in navezovanjem stikov med raziskovalci, (proizvodnimi) podjetji, predstavniki zdravstvenih ustanov in vseh drugih znotraj zadevnega sektorja (na primer proizvajalci vial, epruvet in podobno), se bo pospešil nadaljnji razvoj in proizvodnja cepiv ter drugih sredstev za koronavirus znotraj Evrope.

REGISTRACIJA: na dvostranska srečanja je na voljo do 25. junija 2021 preko prijavnega obrazca.

DODATNE INFORMACIJE: o dogodku so dostopne na platformi za dvostranska srečanja, dodatno pa je sredi junija potekal tudi spletni seminar, kjer so predstavili podrobnejše informacije in je na voljo v obliki videoposnetka.

Dvostranska srečanja Obzorje Evropa – grozd Zdravje 5. 7. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: Cluster Health – Horizon Europe Brokerage Event

ORGANIZATOR: Bridge2HE, Evropska komisija

TERMIN: 5. julij 2021

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: Vzporedno z informativnimi dnevi za razpise Obzorje Evropa s področja zdravja, bodo potekala dvostranska srečanja, kjer boste lahko navezali stike za oblikovanje konzorcijev in prijavo razpisov s predvidoma septembrskim prijavnim rokom.

Poleg zadnjih informacij glede prihajajočih razpisov, se boste lahko na enem mestu (preko svetovnega spleta) sestali s preostalimi prijavitelji kot so univerze, raziskovalne in tehnološke organizacije, podjetja, javni sektor, nevladne organizacije, zdravstvene ustanove, različna združenja …

Udeležba na dogodku je brezplačna.

REGISTRACIJA: poteka preko prijavnega obrazca do 30. junija 2021.

DODATNE INFORMACIJE: o udeležbi na dogodku in preostalih udeležencih si lahko ogledate na platformi, preko katere bodo potekala srečanja.

Obzorje Evropa: Podnebje, energija in mobilnost ter informativni dnevi 28. 6.-9. 7. 2021, svetovni splet

Zaradi zamika pri sprejemanju delovnega programa kot pravne podlage za grozd 5 (Podnebje, energija in mobilnost) se bodo prestavili tudi posamezni roki pri oddajah vlog na prve razpise. Pri prijavah projektov inovacijskih aktivnosti je predvidena dosedanja omejitev 70 strani, na podlagi odločitve Evropske komisije pa bo možna izjema pri vseh kompleksnejših projektih.

Ključne informacije na tem področju bodo objavljene na slovenski strani Obzorja Evropa, kjer so navedeni tudi podatki nacionalne kontaktne osebe in se je možno prijaviti na prejemanje ažurnih informacij.

Več podrobnosti bo predstavljenih na informativnem dnevu za področje Podnebje, energija in mobilnost, ki bo potekal 5. in 6. julija 2021. Osrednja tema bo namenjena zelenemu in digitalnemu prehodu za doseganje klimatske nevtralnosti v Evropi do leta 2050. Več podrobnosti o programu je dostopnih v najavi.

Dodatno bodo med 28. junijem in 9. julijem 2021 organizirani informativni dnevi za preostala področja. Točne urnike in program vsebin si lahko ogledate v seznamu informativnih dnevov.

Dvostranska srečanja Horizon Europe Digital – Face2Face Brokerage 24.-25. 6. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: Horizon Europe Digital – Face2Face Brokerage

ORGANIZATOR: PRAXI Network, Ideal-ist

TERMIN: 24.-25. junij 2021

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: Digitalno področje bo v razpisih Obzorje Evropa zavzemalo pomembno mesto in v ta namen bodo organizirana dvostranska srečanja med podjetji, univerzami in raziskovalnimi inštituti na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij, v okviru katerih bo možno navezati stike in partnerstva za sodelovanje na prihajajočih razpisih in pri oblikovanju konzorcijev.

Vzporedno boste lahko izvedeli najnovejše informacije o razpisih in predstavili vaše raziskovalne rezultate in tehnologije.

Po vnaprejšnjem dogovoru boste lahko o projektnih prijavah pridobili mnenje s strani nacionalnih kontaktnih točk (Ideal-ist) na posebnih terminih 28. junija 2021.

Dodatno bo 29. in 30. junija 2021 organiziran spletni informativni dan za predstavitev delovnega programa in posameznih področij.

REGISTRACIJA: poteka preko prijavnega obrazca.

DODATNE INFORMACIJE: o dvostranskih srečanjih so dostopne na platformi, preko katere bodo potekala dvostranska srečanja.

Food Systems Summit 2021 23. 6.-9. 7. 2021, svetovni splet

V organizaciji Food Unfolded v povezavi z Združenimi narodi bo potekala serija dialogov za raziskovalce, strokovnjake, podjetnike, akterje javnega sektorja, pridelovalce in drugo zainteresirano javnost iz agroživilskega sektorja, ki bi radi podali svoja mnenja in zastavili vprašanja glede različnih izzivov.

Termini naslednjih dialogov so:

23. 6. 2021 – Ali je trajnost samo trend?
23. 6. 2021 – Kako lahko pridelovalci rib zadostijo večji potrebi na trgu?
9. 7. 2021 – Podprimo prehod v bolj trajnostno kmetovanje?

Sodelovanje na posameznih dialogih bo potekalo preko svetovnega spleta. Podrobnosti in prijava potekata preko spletne strani.

Hrana in zaupanje: Komu zaupajo slovenski potrošniki? 18. 6. 2021, svetovni splet

Virtualni forum Hrana in zaupanje: Komu zaupajo slovenski potrošniki? bo v petek, 18. junija 2021, ob 9. uri osvetlil pomen zaupanja v agroživilski sistem.

V začetnem delu bodo akademiki predstavili vlogo zaupanja kot temelja sodelovanja v človeških skupnostih, ekonomsko-trženjski pogled, predstavljene bodo prehranske in zdravstvene trditve, obenem pa tudi evropska študija Food Trust Tracker, za nameček pa bo beseda tekla še o zaupanju slovenskega potrošnika, tudi z vidika države.

Drugi del dogodka bo namenjen okrogli mizi o načinih za povečanje zaupanja, predstavila pa se bodo tudi študentska in dijaška društva.

Prijava na dogodek poteka preko prijavnega obrazca.

Spletna konferenca EIT RawMaterials Summit o surovinah in naprednih materialih 17. 6. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: EIT RawMaterials Summit

ORGANIZATOR: EIT RawMaterials GmbH

TERMIN: 17. junij 2021

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: Osrednja tema spletne konference bodo inovacije in tehnologije na področju surovin in naprednih materialov, ki zavzemajo pomembno vlogo pri zelenemu in digitalnemu prehodu gospodarstev.

Teme bodo obsegale tudi nujne spremembe v izobraževalnem procesu, predstavitvijo ERMA (European Raw Materials Alliance), krožno gospodarstvo, med samimi predstavitvami pa se boste lahko tudi seznanili z zgodbami o uspehu nekaterih podjetij.

Med predavatelji in udeleženci bodo predstavniki akademskega in poslovnega sveta kot tudi visoki politični odločevalci s predstavniki Evropske komisije (Mariya Gabriel). Iz Slovenije bo med predavatelji dr. Janez Potočnik, ki bo sodeloval v sklepnem delu o krožnem gospodarstvu med 14:00 in 15:30.

REGISTRACIJA: je na voljo preko obrazca, preko katerega je možno uveljavljati 20 % popust na ceno vstopnice. Podrobnosti o tem, kaj vključuje posamezni paket in z navedbo cene, so dostopne na strani z registracijo.

DODATNE INFORMACIJE: o dogodku, predavateljih in programu ter ostalimi podrobnostmi, so dostopne na uradni spletni strani oziroma v letaku.

European Inventor Award 2021 17. 6. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: European Inventor Award 2021

ORGANIZATOR: EPO

TERMIN: 17. junij 2021 ob 19:00 (CEST)

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: Letošnja podelitev evropskih nagrad za inovacije bo prvič potekala v virtualni obliki s 3D animacijami in je namenjena predstavitvi izjemnih inovatorjev z njihovimi zgodbami o uspehu. S podelitvijo se spodbuja inovacijsko aktivnost v povezavi z zaščito pravic intelektualne lastnine.

Z zgodbami posameznih inovatorjev se bo možno podrobneje seznaniti z vplivom ustvarjalnega mišljenja na družbo, na kakšen način vplivajo inovacije na gospodarski razvoj in na kakšen način izboljšujejo naše vsakdanje življenje.

Predstavilo se bo petnajst finalistov v kategorijah Industrija, Raziskave, Mala in srednje velika podjetja, Države, ki niso pod okriljem EPO in Življenjsko delo. Dodatno bo podeljena nagrada (Popular prize) na podlagi glasovanja občinstva preko spletne strani.

Predhodna registracija ni potrebna.

Ogled podelitve bo potekal preko spletne strani inventoraward.org v četrtek, 17. junija 2021, ob 19. uri.

DODATNE INFORMACIJE: o dogodku so objavljene na spletni strani EPO.