Obzorje Evropa: Podnebje, energija in mobilnost ter informativni dnevi 28. 6.-9. 7. 2021, svetovni splet

Zaradi zamika pri sprejemanju delovnega programa kot pravne podlage za grozd 5 (Podnebje, energija in mobilnost) se bodo prestavili tudi posamezni roki pri oddajah vlog na prve razpise. Pri prijavah projektov inovacijskih aktivnosti je predvidena dosedanja omejitev 70 strani, na podlagi odločitve Evropske komisije pa bo možna izjema pri vseh kompleksnejših projektih.

Ključne informacije na tem področju bodo objavljene na slovenski strani Obzorja Evropa, kjer so navedeni tudi podatki nacionalne kontaktne osebe in se je možno prijaviti na prejemanje ažurnih informacij.

Več podrobnosti bo predstavljenih na informativnem dnevu za področje Podnebje, energija in mobilnost, ki bo potekal 5. in 6. julija 2021. Osrednja tema bo namenjena zelenemu in digitalnemu prehodu za doseganje klimatske nevtralnosti v Evropi do leta 2050. Več podrobnosti o programu je dostopnih v najavi.

Dodatno bodo med 28. junijem in 9. julijem 2021 organizirani informativni dnevi za preostala področja. Točne urnike in program vsebin si lahko ogledate v seznamu informativnih dnevov.