Evropski dogodek za povezovanje vseh akterjev za boj proti koronavirusu 12.-13. 7. 2021, svetovni splet

IME DOGODKA: European Matchmaking Event – Development and production of COVID-19 therapeutics

ORGANIZATOR: Evropska komisija, European Cluster Collaboration Platform, Council of European BioRegions, European Clusters Alliance

TERMIN: 12.-13. julij 2021

LOKACIJA: svetovni splet

OPIS: V prizadevanjih Evropske komisije pri zagotavljanju lastnih možnosti proizvodnje cepiv in sredstev za boj proti koronavirusu, bo organiziran dvodnevni dogodek za povezovanje vseh akterjev, ki lahko s svojimi aktivnostmi pripomorejo k doseganju omenjenega cilja.

V uvodnem delu bosta udeleženca nagovorila Thierry Breton in Stella Kyriakides iz Evropske komisije. Sledili bodo strokovni seminar o obravnavani temi in dvostranska srečanja.

Z udeležbo in navezovanjem stikov med raziskovalci, (proizvodnimi) podjetji, predstavniki zdravstvenih ustanov in vseh drugih znotraj zadevnega sektorja (na primer proizvajalci vial, epruvet in podobno), se bo pospešil nadaljnji razvoj in proizvodnja cepiv ter drugih sredstev za koronavirus znotraj Evrope.

REGISTRACIJA: na dvostranska srečanja je na voljo do 25. junija 2021 preko prijavnega obrazca.

DODATNE INFORMACIJE: o dogodku so dostopne na platformi za dvostranska srečanja, dodatno pa je sredi junija potekal tudi spletni seminar, kjer so predstavili podrobnejše informacije in je na voljo v obliki videoposnetka.