Digitalizacija zdravstva na dogodku Swiss Medtech Day 2021 z (virtualnimi) dvostranskimi srečanji 8. 9. 2021, Švica in svetovni splet

IME DOGODKA: Swiss Medtech Day 2021

ORGANIZATOR: Swiss Medtech

TERMIN: 8. september 2021

LOKACIJA: Kursual Bern in svetovni splet

OPIS: Osrednja tema Swiss Medtech Day 2021 bodo odvijajoči se procesi digitalizacije v zdravstvenem sektorju in z njim povezanimi tehnologijami. Številne rešitve na eni strani povečujejo kakovost zdravljenja in znižujejo stroške, medtem ko na drugi strani zahtevajo koordiniran pristop različnih gospodarskih dejavnosti (elektronika, senzorji, programska oprema, podatkovna analitika ipd.).

Osrednji del dogodka s t.i. Deep Dive Sessions bo namenjen uporabi digitalnih orodij pri zdravljenju, načinom za uspešno uvedbo digitalnih rešitev v prakso, opredelitvi koristi digitalnih rešitev v sam zdravstveni sistem in za posamezne deležnike (pacienti, bolnišnice) ter o vplivu digitalizacije bolnišnic na zaposlene in paciente.

Dodatno bo podrobneje predstavljena Finska kot zgleden primer sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem pri inoviranju in digitalizaciji zdravstvenega sektorja, kar jo uvršča med najpomembnejše akterje na tem področju na svetovni ravni.

Za navezovanje stikov in partnerstev bodo organizirana dvostranska srečanja v trajanju 15 minut na posamezen sestanek in bodo potekala na kraju dogodka (Švica). Poleg teh srečanj bodo med 9. in 15. septembrom potekala naknadna virtualna dvostranska srečanja.

REGISTRACIJA: Prijava na dogodek je na voljo do 6. septembra 2021 preko prijavnega formularja. Cena za udeležbo na virtualnih dvostranskih srečanjih je 70 CHF.

DODATNE INFORMACIJE: Podrobnejše informacije o programu dogodka, predavateljih in srečanjih so dostopne na spletni strani dogodka, kjer so navedene tudi cene vstopnic in razstavnega prostora.